Ügyfélszolgálat: +36 80 555 222
Hibabejelentés: +36 80 426 426 (0-24)

Tájékoztatás „nem lakossági” díj módosításáról

Tájékoztatjuk tisztelt Felhasználóinkat, hogy az Energiaügyi Miniszter nem lakossági felhasználók víziközmű-szolgáltatási díjának megállapításáról szóló, 25/2023. (XII.13.) rendelete szerint 2024. január 1-től módosulnak a nem lakossági felhasználók víz- és csatornaszolgáltatási alapdíjai és fogyasztással arányos díjai.  

Ennek megfelelően a szolgáltatásokért fizetendő díjak a következő évtől Magyarország egész területén minden nem lakossági felhasználási hely tekintetében egységesen az alábbiak:

  • közműves ivóvízellátás fogyasztással arányos díja: 576 Ft/m3 + ÁFA
  • közműves szennyvízelvezetés és -tisztítás díja: 881 Ft/m3 + ÁFA

A rendeletben a miniszter a havonta fizetendő víz- és csatornaalapdíjakat minden felhasználási hely tekintetében az átfolyási átmérő szerint állapította meg:

A díjak az általános forgalmi adó összegét nem tartalmazzák.

Azok a vállalkozók, vállalkozások, akik a vállalkozás székhelyét életvitelszerűen használtingatlanukba jelentették be, ám az ingatlanon a vállalkozáshoz kapcsolódó tevékenységet nem végeznek (pl. kőműves, festő-mázoló, ács, őstermelő, taxis, tűzvédelmi szakértő stb.) az ingatlanukhoz kapcsolódóan nem kell bejelentést tenniük.

Azok a Felhasználók, akik a szolgáltatást az érintett felhasználási helyen egyidejűleg veszik igénybe lakossági és a vállalkozáshoz kapcsolódó nem lakossági jellegű felhasználással is (pl. családi házban, lakásban van egy kialakított fodrászüzlet, kozmetika, műköröm stúdió, műhely, orvosi rendelő, iroda, mosószalon, autómosó, apartman kiadás, fizetés vendéglátás stb.), szíveskedjenek Társaságunkat személyesen vagy akár írásban felkeresni, és a bejelentésüket erről megtenni.

Ilyen esetekben a nem lakossági tevékenységhez kapcsolódó fogyasztást elkülönített módon, külön vízmérővel kell mérni, mellékvízmérő kiépítése szükséges.

A víziközmű-szolgáltatás elszámolásának alapjául szolgáló vízmennyiséget hiteles és Víziközmű-szolgáltató által plombált vagy leszerelést megakadályozó zárral ellátott fogyasztásmérő berendezéssel kell mérni.

A mérésügyi hatóság által hitelesített fogyasztásmérő beépítéséről, cseréjéről, időszakos hitelesítéséről, kalibrálásáról a mérőeszköz tulajdonosa a saját költségén köteles gondoskodni.

A fogyasztásmérő beépítéséről, és a mellékszolgáltatási jogviszony létesítéséről az alábbiakban írunk részletesen: E18-03 Tájékoztató mellékvízmérő beépítésével, mellékszolgáltatási jogviszony létesítésével kapcsolatos tudnivalókról (edv.hu)

További tájékoztatás igénybevételére az alábbi elérhetőségeinken van lehetőség:

  • telefonon a +36 80/555-222 elérhetőségen (9-es menüpont: ügyintéző kapcsolása)
  • e-mailben ugyfelkapcsolat@edvrt.hu
  • személyesen ügyfélszolgálati irodáinkon

Tisztelettel:

Északdunántúli Vízmű Zrt.

Hírek, ESEMÉNYEK

TÁJÉKOZTATÁS VÍZHIÁNYRÓL - Komárom

Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy Komáromban a Berzsenyi Dániel utcában az ivóvíz-közhálózaton végzett hibaelhárítási munkálatok miatt a mai napon, 2024.05.08-án előreláthatólag…

TÁJÉKOZTATÁS VÍZHIÁNYRÓL-Komárom

Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy Komárom, Erdélyi utcában az ivóvíz-közhálózaton végzett hibaelhárítási munkálatok miatt a mai napon, 2024.05.07-én előreláthatólag 14:00-ig vízhiány…

TÁJÉKOZTATÁS VÍZHIÁNYRÓL - Esztergom

Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy Esztergomban a Galagonyás utca Kenderesi u. és Mély u. közé eső szakaszàn az ivóvíz-közhálózaton végzett hibaelhárítási…

Dolgozz nálunk!

Lehet annál szebb hivatás, mint friss, egészséges ivóvízzel ellátni több mint 200 ezer embert nap mint nap? Szerintünk nincs! Ha te is szeretnél részese lenni e nemes küldetésnek, jelentkezz aktuális álláshirdetéseinkre vagy regisztrálj adatbázisunkba!

Megszakítás