Település: | Naszály | ||
Mintavételi hely címe: | Iskola u. 2. | ||
Mintavételi hely neve: | Önkormányzati óvoda konyhai mosdó | ||
Paraméter | Mértékegység | Rendelet szerinti határérték | Eredmény (dátum) |
22 °C-os telepszám | /ml | 500 | 0 (2025.03.13) |
37 °C-os telepszám | /ml | 100 | 0 (2024.10.10) |
Coliform szám | /100 ml | 0 | 0 (2025.03.13) |
Escherichia coli szám | /100 ml | 0 | 0 (2025.03.13) |
Enterococcusok száma | /100 ml | 0 | 0 (2025.03.13) |
Pseudomonas aeruginosa szám | /100 ml | 0 | 0 (2024.10.10) |
Clostridiumok spóraszáma | /100 ml | 0 | 0 (2017.03.22) |
Szín | – | nincs szokatlan változás | színtelen (2025.01.09) |
Szag | – | nincs szokatlan változás | szokásos (2025.01.09) |
Íz | – | nincs szokatlan változás | szokásos (2025.01.09) |
Zavarosság | NTU | nincs szokatlan változás | 0,36 (2025.01.09) |
Fajlagos elektromos vezetőképesség | µS/cm | 2500 | 725 (2025.01.09) |
Kémiai oxigénigény (KOIps) | mg/l | 3,5 | <0,4 (2025.01.09) |
Klorid-ion tartalom | mg/l | 100 | 5 (2023.05.04) |
Nitrát-ion tartalom | mg/l | 50 | 1,3 (2024.10.10) |
Nitrit-ion tartalom | mg/l | 0,10 | <0,02 (2025.01.09) |
Ammónium-ion tartalom | mg/l | 0,20 | <0,02 (2025.01.09) |
Összes keménység | CaO mg/l | min. 50 max. 350 | 254 (2024.10.10) |
Szulfát-ion tartalom | mg/l | 250 | 48 (2021.05.03) |
Vastartalom | mg/l | 0,20 | 0,05 (2025.01.09) |
Mangán-tartalom | µg/l | 50 | <2 (2024.10.10) |
pH-érték | – | min. 6,5 max. 9,5 | 7,4 (2025.01.09) |
Kötött aktív klór | mg/l | 3,0 | 0,12 (2025.03.13) |
Cisz-1,2-diklóretilén | µg/l | 50 | <1 (2025.01.09) |
1,2-diklóretán | µg/l | 3,0 | <1 (2025.01.09) |
Összes tri-és tetraklóretilén tartalom | µg/l | 10 | <1 (2025.01.09) |
Összes trihalometán-tartalom | µg/l | 50 | <1 (2025.01.09) |
Üledék mennyisége | ml/l | 0,10 | <0,1 (2024.10.10) |
Véglények (kivéve: házas amőbák) | i/l | 0 | 0 (2024.10.10) |
Véglények (házas amőbák) | i/l | 5 | 0 (2023.09.07) |
Fonalférgek (Nematoda) | i/l | 5 | 0 (2024.10.10) |
Egyéb férgek és féregpeték | i/l | 0 | 0 (2024.10.10) |
Szennyezettségjelző baktériumok | i/l | 0 | 0 (2024.10.10) |
Gombák | i/l | 0 | 0 (2024.10.10) |
Vas- és mangánbaktériumok | i/l | 20000 | 0 (2024.10.10) |
Kénbaktériumok | i/l | 100 | 0 (2024.10.10) |
Algák és cianobaktériumok | i/l | 100 | 0 (2024.10.10) |
Magasabb rendű baktériumok | i/l | 0 | 0 (2024.10.10) |
Higany | µg/l | 1,0 | <0,1 (2021.05.03) |
Kadmium | µg/l | 5,0 | <0,5 (2021.05.03) |
Króm | µg/l | 50 | <5 (2024.10.10) |
Nikkel | µg/l | 20 | <5 (2024.10.10) |
Ólom | µg/l | 10 | <3 (2024.10.10) |
Réz | µg/l | 2000 | <20 (2024.10.10) |
Szelén | µg/l | 10 | <2 (2021.05.03) |
Antimon | µg/l | 5,0 | <2 (2024.10.10) |
Nátrium | mg/l | 200 | 4,97 (2024.10.10) |
Alumínium | µg/l | 200 | <50 (2021.05.03) |
Arzén | µg/l | 10 | <2 (2024.10.10) |
Bór | µg/l | 1000 | <50 (2021.05.03) |
Cianid-tartalom | µg/l | 50 | <10 (2021.05.03) |
Fluorid-ion tartalom | mg/l | 1,5 | 0,18 (2021.05.03) |
Összes szerves szén (TOC) | mg/l | nincs szokatlan változás | |
Benzol | µg/l | 1,0 | <0,1 (2017.03.22) |
Benz(a)pirén | ng/l | 10 | <5 (2021.05.03) |
Policiklusos aromások (PAH-ok) | ng/l | 100 | <5 (2021.05.03) |
Peszticidek | ng/l | 100 | <10 (2021.05.03) |